Gaslek en stroomstoring in Fazantstraat

Update 23:52u – Maandag iets voor 20:00 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een gaslekkage in een woning aan de Fazantstraat in de wijk Graswinkel.

Monteurs van Enexis hadden de hulp van de brandweer ingeroepen, omdat er sprake was van een aanzienlijke uitstroom van gas. In de woning was het duidelijk hoorbaar en leek het alsof het gas in de kruipruimte van de woning “bubbelde”.

Bij aankomst verrichtte de brandweer metingen en werd de omgeving afgezet. Om de veiligheid te waarborgen, adviseerde de brandweer de directe omwonenden om hun woning te verlaten of binnen te blijven. Uit voorzorg werd ook een hond uit de naburige woning gehaald.

Op dit moment zijn monteurs van Enexis druk bezig om de gasleiding in de straat af te sluiten. Pas nadat dit is gelukt, zal de woning worden geventileerd en kunnen de herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Het is nog niet bekend hoe lang deze werkzaamheden zullen duren.

Update: Groter probleem

Wat aanvankelijk een gaslekkage leek te zijn, had zich ontwikkeld tot een groter probleem. Tijdens het onderzoek door Enexis-medewerkers werd onverwachts rookontwikkeling waargenomen op straat. Rook steeg op vanuit de grond, wat wees op een dieperliggender probleem.

Tijdens graafwerkzaamheden ontdekten de monteurs van Enexis een verbrande gasleiding. Vermoedelijk is deze leiding in aanraking gekomen met een stroomkabel, wat de rookontwikkeling en de daaropvolgende storingen heeft veroorzaakt. Gelukkig werd het probleem tijdig ontdekt en kon er adequaat worden ingegrepen.

Als gevolg van de stroomstoring zitten nu ook enkele huishoudens in de straat zonder elektriciteit. Monteurs van Enexis zijn momenteel ter plaatse en zullen naar verwachting nog enkele uren bezig zijn met reparatiewerkzaamheden om de stroomvoorziening te herstellen.

De actuele status kun je volgen via: https://www.enexis.nl/storingen-en-onderhoud/weert/25810310.

Bekijk een video: https://youtu.be/FZNmVoCbnXk