PvdA Weert vraagt aandacht voor onveilige verkeerssituatie bij IKC Leuken

Algemeen Politiek Weert 6 reacties 2 min. leestijd

De politieke partij PvdA Weert heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders met betrekking tot de verkeerssituatie rondom het Integraal Kindcentrum (IKC) op Leuken. De partij heeft signalen ontvangen van ouders/verzorgers en omwonenden die vinden dat de situatie niet veilig genoeg is voor de kinderen.

Een aantal ouders en verzorgers parkeert hun auto op plekken waar dat niet is toegestaan, wat gevaarlijke situaties en irritatie bij omwonenden veroorzaakt. Daarnaast dragen de onoverzichtelijke verkeersplateaus niet bij aan het verbeteren van de situatie, waardoor kinderen niet veilig kunnen oversteken.

De PvdA Weert vindt het van groot belang dat de veiligheid rondom de scholen in Weert op orde is en vraagt het college in de brief om hier aandacht aan te besteden. De partij vraagt het college of zij op de hoogte zijn van de problematiek rondom het IKC Leuken en welke acties er tot nu toe zijn ondernomen. Als het college nog niet op de hoogte is, vraagt de PvdA Weert het college om op korte termijn deze problematiek op te pakken, in goed overleg met de school en ouders.

De partij geeft als suggestie dat het aanleggen van zebrapaden al een groot effect zou hebben tegen lage kosten en vraagt het college of zij hiertoe bereid zijn. De PvdA Weert erkent dat niet alle problemen met deze maatregelen zullen worden opgelost. Meer maatregelen vragen immers extra tijd en overleg.

De PvdA Weert verwacht dat de problematiek serieus wordt opgepakt en vraagt om op korte termijn geïnformeerd te worden over de voortgang van deze kwestie. Veiligheid van kinderen op weg naar school moet immers altijd voorop staan.

Lees de brief: https://iwdg.nl/3Lejv4I (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties