Gemeente Weert helpt inwoners met energiebesparende klusjes

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos (motortion)

De wijken Biest, Boshoven, Fatima en Groenewoud krijgen binnenkort bezoek van zogeheten energiefixers. Deze helpen inwoners die dat willen met eenvoudige energiebesparende klusjes in huis. Denk aan het plaatsen van tochtstrips, het plakken van folie achter de radiatoren en het indraaien van ledlampen. Dit gebeurt geheel gratis, voor huur- én koopwoningen.

De gemeente wil inwoners stimuleren om hun huis te verduurzamen. Goed voor het klimaat én handig om de energiekosten te verminderen. Maar niet iedereen weet waar te beginnen of heeft de middelen om dit te doen. Daarom zet de gemeente energiefixers van Warm Wonen in Weert in. Zij gaan letterlijk de wijken in om inwoners een handje te helpen met energie besparen.

Woningen van vóór 1992

De energiefixers gaan in eerste instantie naar de wijken Biest, Boshoven, Fatima en Groenewoud. Een groot aantal van de woningen in deze wijken is gebouwd vóór 1992, wat betekent dat ze vaak slecht(er) geïsoleerd zijn. Daarnaast wonen in deze wijken relatief veel inwoners met een laag inkomen. Met deze actie wil de gemeente juist ook die groep de mogelijkheid geven om hun huis energiezuiniger te maken. Op een later moment wordt deze actie mogelijk uitgebreid naar andere wijken en dorpen.

Alle beetjes helpen

Lizbeth Steinbach, wethouder Duurzaamheid en Energie, hoopt dat de energiefixers bij veel inwoners aan de slag kunnen: “Een lage energierekening begint met minder energie gebruiken. Alle beetjes helpen, ook kleine bespaaracties in huis. De energiefixers maken dit voor iedereen mogelijk. Zo zorgen we samen voor een eerlijker en groener Weert.”

Klusbakfiets 

Inwoners van de vier wijken krijgen in hun brievenbus meer informatie over de energiefixers én over de klusbakfiets. Deze trekt samen met de energiefixers de wijken in. Buurtbewoners zijn welkom bij de klusbakfiets voor tips over energie besparen, isoleren en ventileren en voor een lekker kopje koffie. Degenen die graag direct een afspraak met een energiefixer willen maken, kunnen dit doen op www.weert.nl/energiefixer.

Warm Wonen Winkel

Alle inwoners van de gemeente Weert kunnen voor advies over energie en energiebesparende maatregelen terecht bij de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. De Warm Wonen Winkel is open op dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie