Politie zoekt gevluchte personen na branden bij dagcamping De Houtsberg

Nederweert-Eind – Op dinsdag omstreeks 22:40 uur zijn de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een brand in natuurgebied De Banen te Nederweert-Eind. Brandweer en politie werden snel ter plaatse gestuurd om de brand te bestrijden en de verantwoordelijken op te sporen.

Het vuur ontstond op het terrein van dagcamping De Houtsberg, waar twee stookvuren waren aangemaakt. Een alerte getuige zag drie personen wegrennen richting de dichte bossen, wat het vermoeden van brandstichting versterkte.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar werd aanvankelijk geconfronteerd met een obstakel. De hoogtebegrenzer van het terrein moest met een slijptol worden verwijderd voordat de brandweerwagen het terrein konden betreden. Met de tankautospuit kon uiteindelijk begonnen worden met het blussen van de vlammen.

Tegelijkertijd ondernam de politie actie om de verdachten op te sporen. Zij doorzochten de bosranden nauwkeurig, bijgestaan door de brandweer die gebruikmaakte van een warmtebeeldcamera. Daarnaast werden enkele geparkeerde voertuigen gecontroleerd in de hoop de vluchtende personen te achterhalen. Er werden echter geen verdachten meer aangetroffen.

Nu de temperaturen stijgen wordt de kans op een natuurbrand steeds groter. Wees dus verstandig en maak geen stookvuren aan in de natuur.