Geslaagde eerste Darkness into Light wandeling in Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Vanochtend vroeg vond in Weert de Darkness into Light wandeling plaats, waarbij 13 mensen samen wandelden vanuit het donker naar het licht om aandacht te vragen voor psychische gezondheid en kwetsbaarheid. Het evenement bracht een mooie combinatie van ervaringsdeskundigen, professionals en geïnteresseerden samen en zorgde voor bijzondere gesprekken.

De wandeling is bedoeld om een moment te creëren waarop mensen samen over psychische problemen kunnen praten en taboes kunnen doorbreken. Deelnemers stelden elkaar vragen als: “Hoe kunnen anderen jou helpen wanneer jij je slecht voelt?” en “Hoe zorg jij goed voor jezelf?”. Ook kwamen persoonlijke verhalen aan bod, zoals wat iemand heeft gemaakt tot wie hij of zij is en waar iemand trots op is.

Wethouder Michèle Ferrière liep ook mee met de wandeling en was blij met de uitnodiging van Solange Lemkens. Ze benadrukte het belang van het praten over moeilijke onderwerpen en zei: “Het was het absoluut waard om zo vroeg op te staan! Ik heb mooie mensen ontmoet en mooie gesprekken gevoerd. Ik kan niet vaak genoeg benoemen hoe belangrijk het is om te praten over lelijke, verdrietige, zware onderwerpen! Aan iedereen die het vandaag nodig heeft om te horen: jij bent goed zoals jij bent en jij bent niet alleen!”

Al met al was het een geslaagd evenement waarbij mensen samenkwamen en openhartig spraken over een belangrijk thema.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie