Herinrichting Moesel officieel van start gegaan

BouwApp en omgevingsmanager helpen bij communicatie.

Op Moesel is maandag officieel gestart met de vervanging van de riolering en de herinrichting van de wijk. De afgelopen weken zijn op de Graswinkel de voorbereidingen hiervoor getroffen. Als alles volgens planning verloopt heeft de hele wijk Moesel eind 2024 een nieuw rioolstelsel en zijn de straten weer opgeknapt.

Gescheiden

Met een druk op een rode knop viel een doek naar beneden met daarop een groot vraagteken. Tevoorschijn kwam een bord met daarop alle organisaties die meewerken aan de herinrichting. Wethouder Suzanne Winters: “Het komende anderhalf jaar gaan wij straat voor straat hier de riolering vernieuwen. Van een gemengde riolering gaan we naar een gescheiden stelsel”. Het is de bedoeling dat straks schoon regenwater direct gescheiden wordt van het ‘vuile’ water. Het regenwater wordt dan door een apart buizenstelsel afgevoerd naar de vijver op de Graswinkel.

Smallere wegen

Omdat bij het vervangen van de riolering de bestrating toch moet worden opengebroken wordt ook deze opnieuw ingericht. Net als bij de Beatrixlaan zo’n tien jaar geleden is gebeurd worden de brede asfaltwegen vervangen door smallere straten met klinkers.

Omgevingsmanager

Om vragen van bewoners over de werkzaamheden te kunnen beantwoorden is een omgevingsmanager aangetrokken. Ben Schols gaat de wijk met een nieuwsbrief op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Ook is hij via telefoon en mail bereikbaar voor alle vragen over de herinrichting. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de BouwApp, daarin staan ook zijn contactgegevens. Schols: “Daarin ga ik meermaals per week updates geven, daarin kunnen mensen de fasering bekijken en daarin kunnen mensen het ontwerp bekijken”.

In deze video zien we wethouder Suzanne Winters de officiële start geven voor de rioleringswerkzaamheden op Moesel. Ook komt omgevingsmanager Ben Schols aan het woord. Hij vertelt onder andere met welke vragen de bewoners bij hem terecht kunnen: https://youtu.be/x8aN4rTmXXQ.