Man verschanst zich in bestelbus in Heythuysen

112 Algemeen Leudal Regio Reageer 1 min. leestijd

Heythuysen – De politie was afgelopen nacht op zoek naar inbrekers in Heythuysen. Tijdens hun zoekactie hoorden agenten op de Molenaarslaan dat er iemand in een bestelbus zat.

De man uitte dreigende taal naar de agenten en weigerde uit de bestelbus te komen. Vanwege de onzekerheid of de persoon gewapend was, werden meerdere politie-eenheden ter plaatse gestuurd en werd ook een politiehond ingezet.

De persoon aan boord bleef schreeuwen naar de politie en weigerde nog altijd uit de bus te komen. De politie probeerde de bus open te breken, maar slaagde hier niet in.

Om het overzicht te behouden en indien nodig bijstand te verlenen, werd de brandweer opgeroepen. Met behulp van een hoogwerker konden zij de situatie van bovenaf bekijken. Ondanks de aanwezigheid van de hulpdiensten weigerde de man in eerste instantie om uit de bestelbus te komen.

Uiteindelijk slaagden bekenden van de man erin hem te overtuigen om de bus te verlaten. Daarbij bleek dat hij zwaar onder invloed was. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij mogelijke inbraakpogingen en het dreigen met geweld loopt nog.

Bekijk een video via: https://youtu.be/dcVKYqLqQ58

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie