Natuurlijk Platform gaat van start

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Natuurlijk Platform is een beweging in het Weerterland die zich inzet voor een duurzamere en gezondere leefomgeving voor ons allemaal. Het is algemeen bekend dat het niet goed gaat met de omgeving waarin we leven. Onze lucht en ons water zijn vervuild, en het gaat slecht met de dieren en planten om ons heen. Het wordt tijd dat we daar iets aan gaan doen. Het is namelijk niet oké dat de omgeving waarin we wonen en waarin we onze kinderen grootbrengen, van een dusdanig slechte kwaliteit is dat onze gezondheid en ons woongenot eronder lijden. De leefomgeving is namelijk van ons allemaal!

Gedeelde zorgen

De eerste bijeenkomst van het platform vond eind vorig jaar plaats. Ruim vijftig mensen uit Weert en Nederweert, die zich allemaal op hun eigen manier zorgen maken over onze leefomgeving, kwamen bij elkaar om kennis met elkaar te maken. Er waren leraren en leraressen, mensen uit de natuurbeweging en de zorg, agrariërs, wetenschappers, juristen, economen en heel veel andere mensen, uit alle geledingen van de gemeenten.

In eerste instantie was het doel van de bijeenkomst om kennis met elkaar te maken, zodat inwoners elkaar gemakkelijker zouden kunnen vinden. Maar al snel spraken mensen de behoefte uit meer te willen doen. Inmiddels zijn er een aantal werkgroepen opgericht. Zo zijn er inwoners die zich willen gaan inzetten voor educatie, publicaties of het organiseren van activiteiten. Andere inwoners gaan aan de slag met toekomstboeren, ecodorpen of landschapsbeheer, en weer anderen met het verbeteren van onze luchtkwaliteit en het terugdringen van bijvoorbeeld de stankoverlast.

Verandering begint bij jezelf

Natuurlijk Platform wil inwoners motiveren en faciliteren om op te komen voor de omgeving waarin ze leven. Dat moeten ze zelf doen, maar ze staan er niet alleen voor. Er zijn steeds meer mensen binnen onze gemeentegrenzen die vinden dat het anders moet en kan. En die verandering begint bij onszelf; door ons uit te spreken en voor onze belangen op te komen. Dat is de beweging die Natuurlijk Platform voor ogen heeft. Ga voor meer informatie naar www.natuurlijkplatform.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie