Opruimbeurt voor Ringbaan-Noord tijdens EndPlasticSoup Action Day

Algemeen Weert Plaats een reactie 3 min. leestijd

Op zaterdag 3 juni vindt de wereldwijde EndPlasticSoup Action Day plaats, een dag gewijd aan het opruimen van plastic afval in onze dagelijkse omgeving. Ook in Weert wordt er actief deelgenomen aan deze dag.

De Rotary Club Weert en de gemeente Weert bundelen hun krachten om een opruimochtend te organiseren bij de Ringbaan-Noord. Vrijwilligers worden van harte uitgenodigd om te helpen bij het opruimen van het aanzienlijke zwerfafval dat zich langs deze belangrijke toegangsweg van Weert heeft verzameld.

Tijden

Vrijwilligers en leden van de Rotary Club Weert zullen gezamenlijk de Ringbaan-Noord schoonmaken tussen 9.00 uur en 13.00 uur. De opruimactiviteiten zullen worden verdeeld over twee groepen: de eerste groep van 09.00 uur tot 11.00 uur en de tweede groep van 11.15 uur tot 13.15 uur, met een koffiepauze ertussen. Uitgerust met afvalprikkers en vuilniszakken zullen ze al het zwerfafval langs de Ringbaan-Noord verwijderen. Tijdens het opruimen is er uiteraard voldoende gelegenheid voor een gezellig praatje. De Rotary Club Weert en de gemeente Weert zorgen voor alle benodigde materialen en zullen het verzamelde zwerfafval afvoeren.

Bizar

Kersvers Rotarian Martijn van Stratum, die met grote regelmaat het zwerfafval langs de wegen rondom Altweerterheide opruimt: “Het blijft bizar om te zien hoeveel zwerfafval ik elke keer opruim. Voornamelijk blikjes energydrank en sigarettenpakjes, maar ook veel fastfood- en snackverpakkingen tot aan oude kleren aan toe”. Deborah Reijnart, eveneens lid van Rotary Club Weert: “Door op deze dag twee uurtjes mee te helpen lever je een directe bijdrage aan een schoner Weert: een kleine moeite, maar met groot effect”.

Aanmelden

Wil je meedoen? Meld je dan even aan (dat kan voor één van beide groepen, of voor allebei natuurlijk) via [email protected]. We hebben ook nog andere locaties op het oog om op te ruimen, dus hoe meer aanmeldingen hoe beter!

Het uiteindelijke doel van EndPlasticSoup is om in 2050 geen plastic soup meer te hebben in onze oceanen en zeeën, en om onze rivieren, meren, bossen en parken vrijgemaakt te hebben van plastic afval. Dat begint bij het opruimen van zwerfafval langs de bermen van onze wegen, ook in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie