Plan voor transformatie commerciële ruimten naar appartementen op Dries

8 reacties

Er is een verzoek ingediend bij de gemeente Weert om op de Dries commerciële ruimten te transformeren naar appartementen.

Het planvoornemen omvat de transformatie van de begane grond van het pand Dries 1-69 (zie foto) naar 11 appartementen en het toevoegen van één appartement op de derde verdieping. Het college van B&W heeft besloten om in principe medewerking te verlenen aan de voorgestelde transformatie.

Toekomstbestendige invulling

Met de ontwikkeling wordt het aantal commerciële vierkante meters verminderd en wordt een nieuwe, toekomstbestendige invulling gegeven aan het pand. De locatie maakt volgens de gemeente geen deel uit van een kansrijk winkelgebied, en de toekomst van de begane grond met commerciële ruimten is kwetsbaar. De totale oppervlakte van de commerciële ruimten bedraagt ongeveer 750 m2.

Sociale huur en middenhuur

In deze situatie wordt de begane grond getransformeerd naar 11 appartementen. Daarnaast wordt één woning toegevoegd op de derde verdieping. De bestaande woningen in het pand blijven ongewijzigd gehandhaafd.

De meeste woningen (9) worden in de sociale huur gerealiseerd, terwijl de overige 3 woningen in de middenhuur worden gerealiseerd. Het woonbeleid van de gemeente Weert laat ruimte voor een dergelijke ontwikkeling.

Verdere procedure

Nu het gemeentebestuur in principe toestemming heeft gegeven kan de eigenaar verder met de procedure. Er zal een omgevingsvergunning aangevraagd moeten worden en de gemeente adviseert ook om de omwonenden en andere belanghebbenden te informeren. Het zat dus nog enige tijd gaan duren alvorens daadwerkelijk verbouwd gaat worden.

Bekijk een schets (huidige en toekomstige situatie): https://iwdg.nl/416MFsb (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties