Politieke vragen over weigering vergunning Weert Totaal Festival

Algemeen Politiek Weert 14 reacties 2 min. leestijd
Weert Totaal Festival - Fotograaf: Theo Van de Winkel

Het gemeentebestuur van Weert heeft recentelijk besloten geen vergunning te verlenen aan de organisatie van het Weert Totaal Festival (WTF) op Hemelvaartsdag. Het evenement zou dit jaar plaatsvinden op de Nieuwe Markt. Naar aanleiding van dit nieuws heeft de lokale partij Weert Lokaal enkele vragen gesteld aan de gemeente.

Ten eerste vroeg de partij of de beslissing om geen toestemming te verlenen genomen was in overleg binnen de veiligheidsdriehoek, bestaande uit de gemeente, politie en het openbaar ministerie. Daarnaast vroeg de partij om meer duidelijkheid over de afwegingen die de gemeente heeft gemaakt om het festival te weigeren.

Laag veiligheidsrisico

Weert Lokaal heeft ook rondgevraagd binnen het politiekorps en kreeg te horen dat permanente politieaanwezigheid bij dit soort evenementen met een laag veiligheidsrisico mogelijk niet altijd nodig is. De partij vroeg daarom of de gemeente het ermee eens was dat WTF een laag risico op ongeregeldheden gaf en of een dergelijk festival ook zonder permanente politieaanwezigheid doorgang zou moeten kunnen vinden. Daarnaast vroeg de partij waarom de gemeente niet inging op de handreiking van het festival om particuliere beveiligers in te zetten.

Als het festival ondanks alle bedenkingen niet kan doorgaan op Hemelvaartsdag, vroeg Weert Lokaal of de gemeente in gesprek is met de organisatie om een alternatieve datum te vinden.

Meer evenementen in Weert

Weert Lokaal wil zich volgens het coalitieakkoord inzetten voor meer evenementen in Weert en vindt dat het Weert Totaal Festival daar totaal in past. De partij heeft de gemeente verzocht deze vragen schriftelijk of mondeling tijdens de eerstvolgende commissievergadering Samenleving en Inwoners te beantwoorden.

Lees de brief van Weert Lokaal: https://iwdg.nl/3NUr8Ah (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
14 reacties