PvdA Weert kritisch over communicatie werkzaamheden Graswinkel en Moesel

Algemeen Politiek Weert Reageer 2 min. leestijd

De PvdA Weert is blij dat de werkzaamheden voor de vervanging van het riool in Moesel eindelijk is gestart, maar uit kritiek op de communicatie naar de burgers toe.

Vooral de recente bomenkap in de wijk Graswinkel ter hoogte van het fietspad heeft voor onbegrip en wantrouwen gezorgd bij de omwonenden. Zij werden niet nadrukkelijk en duidelijk betrokken bij het voortraject en wisten niet wat de impact van de werkzaamheden zou zijn. Dit terwijl het toch om hun directe leefomgeving gaat, zo geeft de politieke partij aan in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Onverwacht

De wijkraad en klankbordgroep waren wel betrokken bij het voortraject en hadden een goede oplossing gevonden waarbij geen bomen gekapt hoefden te worden. Toch werden er volstrekt onverwacht diverse bomen gekapt, zonder dat de omwonenden, wijkraad en klankbordgroep hierover geïnformeerd waren. Dit heeft het vertrouwen in de gemeente ernstig aangetast, aldus de PvdA Weert.

Locatie Zevensprong als trapveld

De PvdA vraagt in de brief aan het college om hun communicatie richting de burgers bij te stellen, zodat zij minder verrast worden door een bijstelling van de plannen. Ook is het belangrijk dat burgers meegenomen worden en serieus genomen worden bij eventuele verdere aanpassingen van de plannen. Daarnaast vraagt de PvdA of het mogelijk is om de locatie Zevensprong tijdelijk als trapveld in te richten, zodat de jeugd geholpen is.

Communicatie in voortraject wel goed

De communicatie in het voortraject richting de bewoners van Moesel was overigens wel goed volgens de PvdA Weert. De afkoppeling van het regenwater van het riool in Moesel is volgens hen een goede zaak voor het milieu en zorgt ook voor minder wateroverlast in de wijk Graswinkel. De PvdA gaat ervan uit dat de gekapte bomen vervangen worden.

Lees de brief met alle vragen: https://iwdg.nl/44OZhaC (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie