Talent gezocht voor samenwerking Nieuwe Helden Weert en Limburg Festival

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door Karen Raedts Fotografie

Anderhalf jaar geleden is Nieuwe Helden 0495 in Weert gestart. Momenteel draait de derde basiseditie en werken er 27 jongeren uit de regio aan hun show, die plaatsvindt op maandag 10 juli in De Bosuil. Daarnaast gaat Nieuwe Helden binnenkort een samenwerking aan met het Limburg Festival, waarvoor de organisatie momenteel nieuw talent zoekt.

Nieuwe Helden

Nieuwe Helden is een hip hop en urban community waarin jongeren hun skills kunnen ontwikkelen en een podium krijgen om hun verhaal te vertellen. De community is ontstaan in Roermond, maar nu ook actief in Weert, Venlo en Heerlen. Al groeiende krijgt Nieuwe Helden steeds meer bekendheid. Zo zijn de jongeren onlangs in contact gekomen met het Limburg Festival, dat van 16 tot 20 augustus plaatsvindt in Midden-Limburg.

Limburg Festival

Tijdens het Limburg Festival wordt tweemaal de voorstelling ‘Brieven van Mia’ van George en Eran gespeeld. Het betreft een voorstelling over een Syrisch meisje dat tijdens een zolderopruiming een briefwisseling vindt uit de Tweede Wereldoorlog. 

In gesprek met veteranen

Naar aanleiding van deze voorstelling wil Nieuwe Helden graag een randprogrammering met jongeren en veteranen van nu opzetten. Onder begeleiding van een coach gaan de jongeren in gesprek met veteranen. Dat dient als inspiratie voor een rap, spoken word of andere tekstvorm. Deze teksten zullen een belangrijke rol spelen in de randprogrammering van de voorstellingen.

Deelnemen

Voor deze mooie samenwerking zijn de organisatoren nog op zoek zijn naar jongeren die getalenteerd tekstmakers/-schrijvers zijn of die een grote interesse hebben in de verhalen achter de veteraan.

Het project start op 5 juni 2023 en deelname is gratis. Neem voor meer informatie contact op met Karen Raedts via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie