Veldeke Wieërt wil dialect in stand houden met nieuwe dialectschrijvers

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Veldeke Wieërt is op zoek naar mensen die het dialect in stand willen houden door regelmatig proza of poëzie te schrijven in hun eigen dialect.

Naast het spreken van het dialect is het ook belangrijk om teksten schriftelijk uit te wisselen. In het verleden was er een actieve Schrijverskring Weerterland, waarbij deelnemers bij elkaar kwamen om nieuw werk te presenteren en teksten werden geplaatst in diverse media.

Om nieuw leven in te blazen in de Schrijverskring, organiseert Veldeke een kennismakingsavond op woensdag 24 mei in Keenter Hart, St. Jozefskerkplein in Weert om 20:00 uur. Iedereen die interesse heeft, is welkom om deel te nemen. Vooraf aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk. Mailen kan naar: [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie