B&B Mouttoren heeft de deuren geopend

Foto interieur B&B Mouttoren Weert

Na een periode van intensieve renovatiewerkzaamheden en diverse uitdagingen is de B&B Mouttoren Weert geopend. Dit komt vier jaar nadat in mei 2019 werd besloten om de historische Mouttoren te behouden en een nieuwe bestemming te geven.

De B&B biedt een luxe en ruime accommodatie op 18 meter hoogte, met een prachtig dakterras op 22 meter hoogte, waar gasten kunnen genieten van een adembenemend uitzicht over Weert en de regio.

Wachten

De renovatie van de buitenkant van de toren werd eerst uitgevoerd, waarna het wachten was op de voltooiing van de appartementen van De Waerd, die rondom de Mouttoren zijn gebouwd. Vervolgens waren er nog uitdagingen met betrekking tot het verkrijgen van materialen en aannemers die beschikbaar waren om het werk uit te voeren.

Prachtig resultaat

Uiteindelijk heeft alle inspanning geresulteerd in een prachtig resultaat. Tijdens de renovatie zijn de oorspronkelijke elementen zorgvuldig behouden en gerenoveerd, zoals de takel in de B&B-ruimte en de siloluiken in de traphal. Binnen in de B&B-ruimte is een glazen plaat aangebracht boven een van de vier silo’s, zodat gasten ook een indruk kunnen krijgen van de voormalige opslagruimtes voor grondstoffen van de bierbrouwerij. Gasten kunnen de B&B-ruimte bereiken via een externe plateaulift met een glazen voorzijde.

Exploitatie

De exploitatie van de B&B Mouttoren Weert zal worden uitgevoerd in samenwerking met Hostellerie Munten. Voor boekingen en meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.mouttoren-weert.nl.

Officiele opening volgt nog

De officiële opening van de B&B zal nog even op zich laten wachten, aangezien dit gecombineerd zal worden met de opening van het Wertha biermuseum en het proeflokaal, dat zich in het onderste gedeelte van de Mouttoren zal bevinden. Momenteel wordt dit nog verbouwd door de exploitant van het museum en proeflokaal.