Volgend jaar kun je slapen (en genieten van bier) in een duurzame mouttoren

Algemeen Spotlight Uitgelicht Weert 1 reactie 2 min. leestijd

Het project Park Zuytwillemsvaert krijgt steeds meer vorm. Rondom de historische mouttoren van de voormalige Wertha brouwerij wordt momenteel hard gewerkt aan tien luxe appartementen. De toren zelf krijgt een nieuw bestemming; die van museum met proeflokaal en bed & breakfast.

Buitenschil

Bouwbedrijf Jongen Bouwpartners is druk met de plaatsing van de buitenkozijnen van de appartementen. “We zijn de buitenschil van het gebouw aan het dichtmaken”, zo licht uitvoerder van het project Jos Reinders toe.

Slapen op grote hoogte

Ook wordt de laatste hand gelegd aan de metamorfose van de mouttoren. In de toren komt een biermuseum. Daarmee behoudt het gebouw haar band met de oorspronkelijke functie; die van Wertha Brouwerij. In de bovenste twee verdiepingen van de toren wordt op een hoogte van 27 meter een bed & breakfast gevestigd. “Daar heb je natuurlijk schitterend uitzicht over Weert”, zo zegt uitvoerder Jos Reinders.

Duurzaamheid

Afgelopen week is het gebouw voorzien van 26 zonnepanelen. Deze moeten in totaal 8700 kWh gaan opleveren, aldus Roy Spetter, van Peeters Duurzaam. “Het is mooi dat een stukje Weerter geschiedenis behouden blijft en dat wij met onze zonnepanelen de mouttoren mogen verduurzamen en toekomstbestendig mogen maken”.

Oplevering

Als alles volgens planning verloopt worden de mouttoren en de appartementen medio april 2022 opgeleverd.

Bekijk een video via: https://youtu.be/k1umdP5-vZs

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie