Chauffeurs en telefonisten voor AutoMaatje Weert gezocht

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

ANWB en Punt Welzijn vinden het belangrijk dat iedereen mobiel kan zijn. Ouderen en mensen met een gezondheidsbeperking zijn dat vaak minder. Ook hebben sommigen geen goed vervoer. Dit betekent dat zij geïsoleerd kunnen raken. ANWB AutoMaatje van Punt Welzijn zorgt ervoor dat minder mobiele plaatsgenoten vervoer krijgen van vrijwilligers met een auto. Hiermee kunnen zij naar afspraken, zoals naar het ziekenhuis, de kapper of op bezoek bij familie. Voor deze mooie dienst zoekt de organisatie extra vrijwilligers.

Chauffeurs

Om zoveel mogelijk minder mobiele plaatsgenoten te kunnen vervoeren, zijn allereerst meer chauffeurs nodig. Mensen die gebruik willen maken van AutoMaatje kunnen een aanvraag indienen. Als de aanvrager aan de criteria voldoet en is ingeschreven, kan hij vervoer aanvragen. De telefonist, ook een vrijwilliger, probeert dan een chauffeur te vinden voor de gewenste rit. Als chauffeur word je hierover gebeld. Kun je op het gevraagde moment rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. Je haalt de persoon op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg maak je gezellig een praatje.

Als chauffeur krijg je een vergoeding voor de gereden kilometers volgens de ANWB-norm (€ 0,35 per kilometer). Als de rit niet uitkomt, wordt gezocht naar een andere chauffeur. Je rijdt dus alleen ritten als het jou uitkomt. En je rijdt zoveel ritten als je zelf graag wilt.

Telefonist

Bij ANWB AutoMaatje is de telefonist de persoon die aanvragen voor vervoer aanneemt. Dat gaat telefonisch en met een digitaal systeem. Het is dus belangrijk dat je overweg kunt met een mobiele telefoon en een computer. De telefonist is de contactpersoon tussen de aanvrager en de chauffeur. 

Je draait jouw dienst tussen 10.00 en 12.00 uur op een doordeweekse dag. Op dit moment is de organisatie vooral op zoek naar iemand die op vrijdagen dienst kan draaien. Andere dagen zijn in overleg ook mogelijk. Je kunt deze diensten vanuit thuis uitvoeren of vanuit het kantoor van Punt Welzijn.

Contact

Wil jij een bijdrage leveren aan de vervoersmogelijkheden voor minder mobiele stadsgenoten? En lijkt het jou leuk om deze uitdaging aan te gaan? Neem dan contact op met Punt Welzijn via [email protected] of 06-57476416.

Nederweert

ANWB Automaatje Weert van Punt Welzijn rijdt specifiek voor inwoners uit de gemeente Weert. Woon je in Nederweert? Neem dan ook even contact op met Punt Welzijn om de mogelijkheden te bespreken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie