Mendig-Budel viert een feestje

Algemeen Cranendonck Sport Plaats een reactie 2 min. leestijd

Budel – Voor enkele honderden Limburgse, Brabantse en Duitse fietsfanaten gaat op zaterdag 1 juli het wielerhartje sneller kloppen als Stichting WielerActiviteiten Cranendonck (SWAC) wederom een tweetal toertochten organiseert: Budel-Waldfeucht-Budel (125 km, 300 hm) en Mendig-Budel (245 km, 2600 hm) die dit jaar voor de 25e maal wordt verreden.

Mendig-Budel

De tocht heeft haar ontstaan te danken aan een lokale horecabaas en diens zoon die verkering had met een meisje uit het Duitse Mendig. In tegenstelling tot de verkering, die inmiddels allang voorbij is, heeft Mendig-Budel in al die jaren bij veel wielerliefhebbers een vaste plek in de agenda gekregen. Met een lengte van 245 kilometer waarbij 2600 hoogtemeters moeten worden overwonnen zeker geen eenvoudige rit, maar de prachtige vergezichten in de vulkanische Oost-Eifel en Rursee maken volgens oud-deelnemers veel goed. 

Budel-Waldfeucht-Budel

Ook voor de minder getrainde fietsers organiseert SWAC een heerlijk alternatief: Budel-Waldfeucht-Budel. Een unieke drielandenroute waarbij deelnemers zowel Nederland, België als Duitsland doorkruisen. Met een lengte van 125 kilometer over glooiende wegen weliswaar minder zwaar, maar alsnog voldoende uitdagen

Feest

Volgens de organisatie doen renners er goed aan om na afloop van de tocht nog een vaatje energie in de benen te houden. De boog van de finish ligt voor beide tochten immers net als bij de voorgaande edities voor het terras van de City Bar in Budel en zal na de passage van de laatste renner omgebouwd worden tot een feestpaleis ter ere van het 25-jarig jubileum van Mendig-Budel.

Deelnemen

Deelnemen? Inschrijven voor Mendig-Budel is verplicht en kan via deze link. Deelnemers aan Budel-Waldfeucht-Budel kunnen zich tussen 9.00 en 11.00 op de dag zelf inschrijven bij de City Bar in Budel. Ga voor meer informatie naar de website, Facebook of Instagram-pagina van SWAC.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie