Plannen logistieke campus in gelikte video, maar politiek nog steeds bezorgd

Algemeen Economie Weert 3 reacties 3 min. leestijd
Plangebied voor EVO Park Weert

De herontwikkeling van het voormalige Philips-terrein aan de Industriekade in Weert heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen. Toen de plannen voor de bouw van een logistieke campus bekend werden, maakten buurtbewoners en de politiek in Weert zich zorgen, met name over de toename van verkeer op de wegen in Weert.

Onlangs vond er een informatiebijeenkomst plaats om buurtbewoners op de hoogte te stellen en deze week heeft de initiatiefnemer de website van het toekomstige ‘EVO Park Weert’ gelanceerd. In een professionele animatievideo en brochure wordt getoond hoe het terrein er in de toekomst mogelijk uit zal zien.

Over het EVO Park Weert

EVO Park Weert is een logistieke campus met een oppervlakte van ongeveer 89.000 m² op een terrein van circa 131.800 m². Deze ontwikkeling omvat twee moderne magazijnen. Het grote magazijn heeft een flexibel ontwerp van ongeveer 74.000 m², dat in drie units kan worden opgedeeld. Het aparte magazijn heeft een oppervlakte van ongeveer 15.000 m².

Groene bufferzone

Het terrein bevindt zich tussen het kanaal en een woonwijk, wat de ontwikkelaar heeft aangezet om extra aandacht te besteden aan de integratie in de omgeving. Het grote magazijn is zo gepositioneerd dat het met de achterkant naar de huizen staat, om overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken. De achtergevel van dit magazijn zal worden ontworpen in groentinten, geïnspireerd door een bosrand. Tussen het magazijn en de huizen komt een groenzone van 25 meter breed, ontworpen door een landschapsarchitect, met inheemse bomen, planten en waterpartijen.

Zorgen bij de politiek

Vorige week uitte de politiek in Weert nog steeds bezorgdheid over de plannen, met name met betrekking tot de verkeersproblematiek. Op de turborotonde (Ringbaan-Noord) staat het verkeer nu al dagelijks stil.

Tijdens de raadsvergadering van vorige week werd er een ‘motie vreemd aan de orde van de dag‘ ingediend, waarin de gemeenteraad haar zorgen uitte over de verkeersdrukte in Weert-West en Weert-Noord, evenals de toenemende ‘verdozing’ van industrieterreinen in Weert. Het college van B&W neemt deze zorgen ter harte en zal er binnenkort verder over discussiëren tijdens de behandeling van de kadernota.

Nog geen vergunning

Hoewel er schetsen zijn gepresenteerd, benadrukte de wethouder tijdens de raadsvergadering dat er nog geen vergunning is verleend. Aanvullend daarop zei raadslid Leon Heuvelmans (PvdA): “Zolang er nog geen aannemer besteld is, is alles nog mogelijk in deze wereld”.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties