Politieke partijen: “Logistiek centrum in strijd met goede ruimtelijke ordening”

16 reacties
Plangebied voor EVO Park Weert

De fracties DUS Weert, CDA, PvdA en Van de Loo hebben een brief aan het college van B&W geschreven over de aanvraag voor een groot logistiek centrum op bedrijventerrein Kanaalzone II. Zij zijn van mening dat de vestiging van het logistiek centrum in strijd is met een goede ruimtelijke ordening.

Volgens de van toepassing zijnde regels mag voor het plan alleen een vergunning worden afgegeven als het niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Het college van B&W is bevoegd om over de aanvraag een beslissing te nemen.

Kleinere bedrijven

Met de brief geven de fracties hun mening over de aanvraag. De vier fracties wijzen er op dat volgens de gemeentelijke structuurvisie Kanaalzone II bestemd is voor kleinere bedrijven. Bedrijven die meerdere hectaren grond gebruiken horen thuis op de bedrijventerreinen Kampershoek-Noord en De Kempen.

Sluis 16

Ook stellen zij dat de verkeerssituatie op het punt Kazernelaan-Suffolkweg met de smalle weg over Sluis 16 niet berekend is op het grote aantal vrachtwagens van en naar het geplande bedrijf.

Hoogte

Een ander punt is dat het logistiek centrum aan de zijde van de Nobellaan een hoogte van twaalf meter moet krijgen. Het bestemmingsplan laat een hoogte van acht meter toe. De fracties schrijven dat in het bestemmingsplan heel bewust voor deze maximale hoogte is gekozen. Een hoogte van twaalf meter mag volgens hen daarom niet worden toegestaan.

Mogelijke ontwikkeling

Tot slot halen de facties aan dat een groot logistiek centrum niet past bij een mogelijke ontwikkeling van recreatie op Kanaalzone II die in de structuurvisie is genoemd.

Lees de brief: https://iwdg.nl/3KtSHxO (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
16 reacties