Veldeke Wieërt viert lustrum met nieuw boek

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

Veldeke Wieërt gaat zijn negende lustrumjaar luister bijzetten met het uitbrengen van een nieuw boek onder de titel: ‘Nog neet uutgekaldj’. Een pil van bijna 600 pagina’s, bevattende de woordenschat van de Weerterlandse dialecten (Weert, Nederweert en Ospel).

Samensteller Jan Feijen heeft jarenlang woorden verzameld en bewerkt. Het boek heeft twee zoekingangen: dialect-Nederlands en Nederlands-dialect.

Tijdens de lustrumviering op zaterdag 1 juli in het Keenter Hart in Weert worden de eerste exemplaren uitgereikt aan burgemeester Raymond Vlecken van Weert en burgemeester Birgit Op de Laak van Nederweert.

Programma

Het programma start om 14.00 uur en daaraan werken onder andere mee journalist/dialectkenner Guus Urlings, zanger Ton Wolter en de winnaars van de Declamatiewedstrijd van Veldeke.

Na afloop kunnen de inschrijvers hun boek(en) tegen inlevering van de tegoedbonnen tot 17.00 uur afhalen. De mensen die zaterdag verhinderd zijn kunnen hun bestelling later ophalen bij een van de adressen die op de website en Facebook-pagina van Veldeke Wieërt staan.

Na 1 juli is het boek voor € 39,50 te koop bij de boekhandel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie