Wie zal het Tungelroys Koningschap van 2023 in de wacht slepen?

1 reactie

Tungelroy maakt zich op voor het jaarlijkse Koningschieten bij schutterij Sint Barbara, dat aanstaande vrijdag 16 juni plaatsvindt. De grote vraag die op ieders lippen brandt: zal Hans Beelen, beter bekend als Hans van Tieëve Lei, zijn titel als koning verdedigen of krijgen ze een nieuwe koning in Tungelroy?

De spanning stijgt naarmate de dag dichterbij komt. Inwoners van Tungelroy en andere geïnteresseerden kunnen de strijd om het koningschap aanschouwen en wellicht zelfs deelnemen. Het evenement vindt plaats in schuttersgebouw “De Sjeetbok” aan de Kemperveldweg en begint om 19:00 uur. Iedereen is van harte welkom om vanaf dat tijdstip aanwezig te zijn.

De avond belooft een spektakel te worden. Om 19:05 uur zal koning Hans het eerste schot lossen, waarmee het officiële startschot voor het Koningschieten wordt gegeven. Na het Koningsschieten krijgen de deelnemers nog de gelegenheid om te schieten op de bolletjes, als opmaat naar het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) in Born.

Het Tungelroys Koningschap van 2023 hangt in de balans. Zal Hans Beelen zijn titel behouden en voor nog een jaar de koning van Tungelroy zijn? Of zal een nieuw gezicht deze prestigieuze rol op zich nemen? Het antwoord zal vrijdagavond onthuld worden in een spannende en traditierijke strijd om het Koningschap. Mis het niet!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie