Teun uit Weert schittert in musical Jekyll & Hyde

Plaats een reactie
Foto door Wido en Lindi Janssen

Deurne – Afgelopen weekend werd in Cultuurcentrum Deurne als eindvoorstelling van de Masterclass: Musical de thrillermusical Jekyll & Hyde opgevoerd door de masterclass-studenten van Music All Around uit Asten. Weertenaar Teun Stienen was zeer overtuigend in de dubbele hoofdrol, die van Dr Jekyll en zijn alter ego Mr Hyde. De eveneens uit Weert afkomstige Rens Teunissen vertolkte met zijn mooie bariton de rol van de hypocriete bisschop van Basingstoke.

Jekyll & Hyde

De musical, die losjes gebaseerd is op het boek ‘The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde’ van Robert Louis Stevenson, vertelt het verhaal van Dr Jekyll, die in het Londen van de jaren tachtig van de 19e eeuw obsessief op zoek gaat naar een manier om mensen te genezen van geestesziektes. Hij is ervan overtuigd dat de clue ligt in het opsplitsen van ‘het goede’ en ‘het kwade’ in mensen. Aangezien de Raad van Bestuur van zijn ziekenhuis weigert om Dr Jekyll toestemming te geven het door hem gemaakte middel te testen op een patient, besluit hij om het middel op zichzelf te testen, met desastreuze gevolgen.

De uitvoering

De cast van de musical bestond uit stuk voor stuk talentvolle jongeren, die zichtbaar genoten van het zingen, dansen en acteren. Het script was zodanig bewerkt dat het ensemble, naast de individuele rollen, ook volop aan bod kwam met dans en zang. Het publiek werd al bij de openingsscène, die zich afspeelde in een psychiatrische inrichting, het verhaal ingezogen. Teun ontroerde als Dr Jekyll die, liefdevol gezeten bij het bed van een patiënt, zong dat hij niet zal rusten voor hij hem heeft kunnen genezen. Pas aan het einde van het lied werd duidelijk dat het om zijn vader ging. Gaande het verhaal ontdekte het publiek dat Mr Hyde het alter ego van Dr Jekyll was en leerde het ook de overige personages beter kennen, waaronder de twee vrouwen die beiden verliefd op hem waren.

IJzersterk was de scène waarin Teun Stienen meesterlijk het innerlijke gevecht tussen zijn twee ego’s uitbeeldde, in het lied ‘Confrontatie’. De regels werden afwisselend gezongen door Jekyll en door Hyde, waarbij Teun continu in hoog tempo de stemmen, de persoonlijke kenmerken en de emoties van de betreffende karakters moest afwisselen. 

Er was veel aandacht gestoken in de kostuums, de belichting en de rekwisieten, die allemaal prachtig pasten bij het laat negentiende eeuwse Londen. Dat oog voor detail zag je ook bij de jongeren die bij de scènewissels rekwisieten omwisselden en verplaatsten: zij waren gekleed als bediendes uit die periode. 

Het publiek liet zowel tijdens als na afloop van de musical merken hoezeer het onder de indruk was van de vertolking. Er werd langdurig geapplaudiseerd en gejuicht tijdens een staande ovatie na afloop.

Masterclass: Musical

Deze masterclass bij Music All Around in Asten wordt gezien als een springplank voor de meest ambitieuze leerlingen naar een vakopleiding. Dat hij graag gevolgd wordt blijkt wel uit het feit dat er niet alleen deelnemers zijn uit het zuiden van het land, maar ook uit bijvoorbeeld Rotterdam en Arnhem.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie