Expositie foto- en gedichtenwedstrijd Limburgs landschap

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Cultureel Lint 2023 presenteert de expositie waarbij foto- en dichtkunst samenkomen, met als thema ‘Limburgs landschap’. Deze is tot 24 juli te zien bij Bibliocenter Weert.

Winnaar

In Bibliocenter Weert werd tijdens Cultureel Lint de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd ‘Limburgs landschap’. Dichteres Gerrian Rietjens verbeeldde volgens de jury, met het gedicht Limburgs G, het beste de opdracht om het Limburgse landschap in woord en in beeld uit te dragen. Daarom ontving zij van wethouder Lizbeth Steinbach het juryrapport en een mooie ingelijst afdruk van haar gedicht.

Citaat uit het juryrapport: “De tekst is geschreven door een ware woordkunstenares, die door haar bewuste keuze van taal- en woordgebruik, verbinding weet te leggen tussen de verschillende, karakteristieke Limburgse elementen. En hierdoor een “schilderij van Limburgs” schildert met woorden.”

Expositie

In de expositie staat de ruimte om ons heen centraal: het Limburgse landschap, in woord en in beeld. Dichters en fotografen werden uitgenodigd hun mooiste werken in te zenden. Hieruit heeft een jury, bestaande uit afvaardigingen van de vier professionele culturele instellingen van Weert, een selectie van de mooiste inzendingen gemaakt. Het resultaat, een kleurrijk palet waarbij dichtkunst en fotografie samenkomen, is nu zichtbaar bij Bibliocenter Weert gedurende de openingstijden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie