Fototentoonstelling in Sint Theuniskapel verplaatst naar andere datum

Update – Op zaterdag 8 en zondag 9 juli presenteert Kunsthal Weert twee fotografen met een opvallend oeuvre.

David Rozemeyer (1968) legde in de serie ‘Avstand’ vast waar zijn zus Juul ruim 12 jaar gewoond had; in Gratangen, 250 km ten noorden van de Poolcirkel. David houdt van het spel tussen daglicht en kunstlicht in de leefomgeving en fotografeerde ’s nachts ook prachtige landschappen bij daglicht. Sinds 2000 werkt David als zelfstandig fotograaf in Breda. Hij maakt in opdracht veel portretfoto’s, advertising en corporate, maar ook interieur- en architectuurfoto’s. Daarnaast maakt hij in toenemende mate vrij werk.

Patrick Peters (1968) zoekt op straat steeds naar bijzondere momenten in het alledaagse leven. Zijn foto’s zijn vaak gelaagd en confronterend. Ze dagen de kijker uit op zoek te gaan naar het verhaal. Zijn oog is humoristisch, dubbelzinnig en ook kritisch, maar bovenal ziet hij de schoonheid van de mens in zijn onmiddellijke omgeving. Zijn serie heet ‘Close up’. Patrick is internationaal erkend met prijzen, shortlistnominaties, eervolle vermeldingen en exposities (IPA, SIPA, PISPA en Urban Photo Awards). Zijn focus ligt vooral op documentaire fotografie, meer specifiek: straatfotografie. Hij woont in Hasselt (B).

Praktische informatie

Update: Helaas kan de fototentoonstelling van David Rozemeyer en Patrick Peters op 8 en 9 juli niet doorgaan. Het wordt nu verschoven naar 2 en 3 september.

Ga voor meer informatie naar www.kunsthalweert.nl, www.rozemeyer.nl en www.doordelensgezien.be.