Nederweert loopt uit voor huldiging Schutterij St. Antonius

Plaats een reactie

Nederweert – Vandaag heeft de schutterij St. Antonius uit Nederweert de overwinning behaald op het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) dat plaatsvond in Born. Direct na hun terugkeer naar Nederweert werden de schutters gehuldigd.

De inwoners van Nederweert waren in groten getale uitgelopen om de schutterij feestelijk te ontvangen. Onder begeleiding van de brandweer en verschillende harmonieën trok de schutterij met het zestal op een versierde platte kar door het dorp, om vervolgens gehuldigd te worden op het Raadhuisplein.

De brandweer had een erehaag gevormd langs de route en het toegestroomde publiek liet hun waardering blijken door luid te applaudisseren. Met grote trots toonden de leden van de schutterij ‘d’n Um’, het beeldje dat symbool staat voor de overwinning en dat Sint Antonius een heel jaar lang mag koesteren.

Het behalen van de overwinning op het OLS is een grote prestatie voor schutterij St. Antonius. Het OLS is een jaarlijkse traditie waarbij schutterijen uit heel Limburg strijden om de felbegeerde titel. Na maanden van intensieve voorbereiding en training hebben de schutters uit Nederweert zich bewezen als de allerbesten.

Bekijk een video van de intocht: https://youtu.be/PVFZDAAM-O8

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef jouw reactie