Sint Antonius Nederweert wint OLS na spannende strijd op warme dag

Dertig schutterijen namen vandaag deel aan het kavelen tijdens het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Born. Ook Sint Oda Boshoven, Sint Job Leuken en Sint Antonius uit Stramproy waren voor aanvang van het kavelen nog in de race voor d’n Um.

Vandaag was het hoofdzaak om het hoofd koel te houden. De OLS-organisatie had met het oog op de tropische omstandigheden extra maatregelen getroffen waaronder waterpunten van WML en extra veel parasols om toeschouwers de mogelijkheid te geven om in de schaduw te verblijven.

Helaas viel Sint Job Leuken in de eerste kavelronde van vandaag af en daarna volgde Sint Antonius uit Stramproy. Sint Oda Boshoven bleef bij de laatste overgebleven 15 schutterijen over, maar viel uiteindelijk ook af. Het was uiteindelijk St. Antonius uit Nederweert die d’n Um mee naar huis mocht nemen.

Spannende laatste rondes

Twee schutterijen uit de buurgemeenten van Weert hebben nog meer indruk gemaakt met hun prestaties. Schutterij Sint Petrus uit Kelpen-Oler en Sint Antonius uit Nederweert wisten zich nog langer staande te houden. Kelpen-Oler behoorde tot de één van de 10 beste schutterijen van het OLS en Nederweert ging door naar de finale.

Finale

De beslissende strijd werd gestreden tijdens kavelronde 11 door Sint Urbanus Maasniel en Sint Antonius uit Nederweert. Maasniel miste deze ronde twee bölkes en Nederweert bleef foutloos. Het was dus Nederweert die er met d’n Um er vandoor ging. Zij zullen volgend jaar dan ook de organisatie van het OLS op zich nemen.