Nieuwbouwplannen PSW ’t Zonnehuis: mix van wonen en dagactiviteiten

Algemeen Uitgelicht Weert 2 reacties 3 min. leestijd

PSW ’t Zonnehuis voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en is toe aan een grondige herziening. Ook is de druk op de woningmarkt hoog en heeft de gemeente Weert de ambitie om extra woningen te bouwen. Dat meldt de organisatie middels een brief aan buurtbewoners.

Om die reden heeft PSW onderzocht of op de huidige plek van ’t Zonnehuis een goede mix van wonen en dagactiviteiten voor verschillende doelgroepen kan worden gerealiseerd. Het uitgangspunt is het zogenoemde ‘gespikkeld wonen’ waarbij verschillende bewoners met en zonder zorgvraag samen in een gebouw wonen. Hierbij is niet alleen plek voor PSW-bewoners en zorgvragers, maar zeker ook voor andere bewoners, van jong tot oud. Naast het wonen dient er voldoende ruimte voor dagactiviteiten te zijn.

De organisatie is nog met collega-zorgaanbieders, scholen en de gemeente in gesprek over een gecombineerde invulling van de dagactiviteiten, waarbij ook aandacht en plaats is voor ontmoeten van bewoners en omgeving.

Plannen

Volgens de huidige plannen komt op de begane grond het activiteitencentrum. Hier worden de verschillende ruimtes rondom een centrale patio geplaatst. Samen met de hoofdentree aan de Oppergelrestraat en een tweede halfopen patio aan de Limburglaan verdeelt de centrale patio het activiteitencentrum in twee delen; een noordelijk deel en een zuidelijk deel. Aan de zuidzijde is een opbouw in twee delen bedacht, die plek biedt aan 24 appartementen/studio’s. Deze krijgen een eigen entree aan de Baroniestraat en een ruim dakterras.

Aan de noordzijde is een opbouw in drie lagen gepland die plek biedt aan 30 appartementen, waarbij er per bouwlaag een mix is gemaakt van kleinere en grotere woningen. Deze krijgen een entree aan de Maaslandlaan. Voor de verhuur van de woningen is PSW in gesprek met Wonen Limburg.

Inloopmoment voor meer informatie

PSW nodigt buurtbewoners graag uit voor een inloopmoment op dinsdag 11 juli in ’t Zonnehuis aan de Oppergelrestraat 26 in Weert. Geïnteresseerden zijn van harte welkom van 17.00 tot 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Tijdens dit moment kun je de plannen bekijken en eventuele vragen stellen. Ook is de organisatie benieuwd of je zelf nog ideeën of suggesties hebt voor deze ontwikkeling. Naast PSW zullen ook de gemeente Weert en Wonen Limburg aanwezig zijn voor vragen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties