Albert Heijn Heerschap maakt samen met gemeente Weert vuist tegen winkeldiefstal

Algemeen Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor: diefstal in winkels en supermarkten. Namens de gemeente Weert ging burgemeester Vlecken onlangs met managers van de Albert Heijn Heerschap-winkels in gesprek om naar hun praktijkvoorbeelden te luisteren.

Tijdens de netwerkborrel voor ondernemers van de gemeente Weert op maandag 26 juni raakte Stan Heerschap, eigenaar van Heerschap Groep, in gesprek met burgemeester Vlecken over winkeldiefstal. Omdat burgemeester Vlecken winkeldiefstal en veiligheid überhaupt een belangrijk onderwerp vindt, bood hij direct aan om naar de ervaringen van managers uit de winkels te komen luisteren en daarover in gesprek te gaan.

Met de burgemeester aan tafel

Tijdens zijn bezoek, dat onlangs plaatsvond bij Albert Heijn Heerschap Muntpassage, ging de burgemeester met de managers om tafel en werden praktijkvoorbeelden toegelicht. Supermarktmanager Hannie: ’Dagelijks betrappen we meerdere winkeldieven in onze supermarkten. Hiervan wordt altijd aangifte gedaan. Dat de burgemeester bereid is om persoonlijk langs te komen, geeft aan dat de gemeente Weert dit probleem erg serieus neemt en er dan ook bovenop zit. Al onze winkels staan ook in goed en frequent contact met hun wijkagent.’

Burgemeester Raymond Vlecken: ‘Ik wil iedere ondernemer op het hart drukken om van iedere diefstal of incident, hoe klein dan ook, aangifte te doen bij de politie. Alleen op die manier krijgen we inzicht in wat er speelt in onze gemeente.’

Winkeldiefstal

Bij diefstal wordt altijd de politie ingeschakeld en aangifte gedaan. De gestolen of beschadigde goederen worden ingenomen en daarnaast moet er meestal ook een schadevergoeding betaald worden. Deze schadevergoeding bedraagt standaard € 181,-.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie