Gluren bij de buren in Hunsel: Ontdek het dorp met rijke geschiedenis

Algemeen Leudal Regio Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Hunsel – In het mooie kerkdorp Hunsel staat binnenkort een bijzondere avond op het programma. Op dinsdag 22 augustus 2023 vindt “Gluren bij de buren” plaats, een unieke gelegenheid om dit historische dorp te verkennen. De avond begint om 19.00 uur en start in de prachtige St. Jacobus de Meerderekerk aan de Jacobustraat 14, 6013 RK Hunsel.

Met een bevolking van ongeveer 950 inwoners, heeft Hunsel zijn wortels diep verankerd in het agrarische landschap van de gemeente Leudal. Het dorp wordt doorkruist door de schilderachtige Uffelse Beek, wat bijdraagt aan de idyllische charme van de omgeving.

De rijke geschiedenis van Hunsel wordt weerspiegeld in zijn levendige verenigingsleven en de aanwezigheid van diverse voorzieningen. Het dorp herbergt kampeerplaatsen, een woon-/zorgcomplex, een zorgboerderij en enkele prachtige oude boerderijen die getuigen van het landelijke erfgoed van de regio.

De beroemde Sint Jacobus de Meerdere Kerk heeft een centrale plaats in het dorp en ligt aan de “Jacobus de Compostella-route”. Deze route voert pelgrims langs historische plaatsen, beginnend in Den Helder en doorkruisend via Amsterdam, Den Bosch, Weert en uiteindelijk Hunsel, om door te gaan naar Maastricht. De inzet van vrijwilligers in Hunsel is opmerkelijk en manifesteert zich in de zorg voor de speeltuin “Zeevershof”, het onderhoud van de Sint Jacobus de Meerderekerk, het park Velter, monumenten uit de Tweede Wereldoorlog en de Groels- en Óngerbrögker kapel.

Een hoogtepunt van de avond is het onthullen van het verhaal van de “Hunseler ziekte”, dat onder deskundige historische begeleiding wordt verteld. Dit biedt bezoekers de kans om dieper inzicht te krijgen in de unieke geschiedenis van het dorp en zijn bewoners.

Het evenement wordt afgesloten in de parochiezaal met een boeiende presentatie. Deelname aan “Gluren bij de buren in Hunsel” is gratis en er is ruime parkeergelegenheid beschikbaar op de parkeerplaats bij de kerk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie