Komend weekend geen treinverkeer in Weert

Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus vindt er geen treinverkeer plaats vanaf het NS-station in Weert. ProRail rondt dan de werkzaamheden die al sinds 5 augustus worden uitgevoerd aan het spoor af.

Extra reistijd

Tussen zaterdag 19 augustus om 04.10 uur en maandag 21 augustus om 02.10 uur rijden er geen treinen op het traject Eindhoven – Weert – Roermond. In plaats daarvan worden er bussen ingezet. De extra reistijd bedraagt zo’n 45 minuten.

Spoorviaduct

Ook het spoorviaduct aan de Louis Regoutstraat (tussen de Landsteinerstraat en Straevenweg) blijft nog afgesloten t/m zondag 20 augustus om 17.00 uur.

Overlast

Naar verwachting zijn de werkzaamheden maandagochtend 21 augustus om 05.00 uur afgerond. Het spoor, de wissels en de bovenleidingen hebben dan weer een flinke onderhouds- en vernieuwingsbeurt achter de rug.

Hoewel ProRail haar uiterste best doet om de overlast tot een minimum te beperken, kunnen buurtbewoners toch hinder ondervinden van voornamelijk geluid en stof. Zij zijn hierover tijdig geïnformeerd.

Werkzaamheden in Weert

Op het emplacement Weert (rangeerterrein) wordt sinds 5 augustus het grootste gedeelte van de opstelsporen inclusief wissels gesaneerd. Het gaat hier om elf wissels, twee kilometer spoor en een laadperron. Ook werd er 900 meter aan dwarsliggers en ballast vernieuwd. In dit laatste weekend zal de onderdoorgang van het viaduct aan de Louis Regoutstraat de laatste 52 uur compleet afgesloten zijn voor doorgaand verkeer in verband met het ombouwen van een nieuwe wissel.