Informatieavond ‘Landbouw in transitie’ in Nederweert

Algemeen Nederweert Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (antb)

Nederweert – PiO Weerterland nodigt je uit voor de informatieavond ‘Landbouw in transitie; opgaven en kansen’ op Ons Boerenerf, aan de Banendijk 5 in Nederweert. De informatieavond vindt plaats op donderdag 14 september van 19.30 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Limburgs Programma Landelijk Gebied

Alle provincies hebben vanuit het Rijk de opdracht gekregen om een programma te maken waarin alle Rijksopgaven voor het landelijk gebied een plaats krijgen. Het conceptprogramma vanuit de provincie Limburg is ter toetsing ingediend bij het Rijk.

Deze avond geeft de provincie Limburg uitleg omtrent de Rijksopgaven en het tot stand komen van het Limburgs Programma Landelijk Gebied (LPLG). Er wordt verder ingegaan op de toegevoegde provinciale doelen, met perspectief voor de landbouw, leefbaarheid en landschappelijke kwaliteiten.

Building Balance

Building Balance is een landelijk transitieprogramma met als doel het gebruik van biogrondstoffen in de bouw versneld op te schalen. Het programma levert daarmee een actieve bijdrage aan de transitie van de landbouw en het gebruik van grondstoffen.

Building Balance richt zich voornamelijk op het toepassen van teelten van Nederlandse bodem voor de productie van biobased bouwproducten. Deze producten hebben de goede eigenschappen om op grote schaal bij te dragen aan de klimaatdoelen, circulaire doelen en de doelstellingen van het Nationaal Programma Landelijk Gebied. Een rendabel perspectief voor boeren om samen met bouwers een nieuwe circulaire materialenstroom en bouweconomie vorm te geven.

Om een koppeling te leggen met landschappelijke kwaliteit en het verhogen van de biodiversiteit geeft Natuurrijk Limburg uitleg over de mogelijkheden die zij bieden ten aanzien van de uitvoering van het Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (ANLb) , alsook het inspelen op het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid (GLB).

Aanmelden

Een interessante bijeenkomst waarbij het gaat over de mogelijkheden en combinaties van ‘wat er wel kan’. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan door een mail te sturen naar [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie