Kop-staartbotsing op N280 in Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – De hulpdiensten zijn donderdagmiddag om 15.23 uur gealarmeerd vanwege een aanrijding op het kruispunt van de Bosstraat met de Rijksweg Zuid (N280) in Kelpen-Oler.

Daar bleek een kop-staartbotsing te hebben plaatsgevonden. Een personenauto moest remmen voor een stilstaande auto die vanuit de Rijksweg Zuid af wilde slaan naar de Bosstraat. Een achteropkomende bestelbus merkte dit te laat op en botste tegen de personenauto.

De vijf inzittenden van de personenauto, waaronder drie kinderen, waren vanuit Lelystad op weg naar het Designer Outlet in Roermond. Ze werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd op verwondingen. Gezien de impact van het ongeval werden vier van de vijf inzittenden voor verdere controle meegenomen naar het ziekenhuis. Omdat er per ambulance slechts twee patiënten vervoerd kunnen worden, werd hiervoor een tweede ambulance opgeroepen.

De bestuurder van de bestelbus kwam met de schrik vrij. Hij heeft zijn voertuig na de aanrijding op het fietspad weten te zetten, en de bestuurder van de personenauto parkeerde zijn voertuig op de Paalweg. Hierdoor ondervond het overige verkeer nauwelijks hinder van het ongeval.

Beide voertuigen zijn uiteindelijk afgevoerd door een berger. Na het verwijderen van de bestelbus heeft een medewerker van de provincie het brandstofspoor op het fietspad behandeld met ontvetter, om te voorkomen dat er ongelukken zouden ontstaan als gevolg van het gladde asfalt.

De politie heeft verslag opgemaakt van de aanrijding.