Man uit Leeuwarden opgepakt na wilde achtervolging door Boshoven

112 Weert Reageer 2 min. leestijd

In de nacht van vrijdag op zaterdag, afgelopen weekend, ontvingen de agenten van de eenheid Brabant-Oost een melding van een gestolen voertuig dat zich op de snelweg A2 bij Maarheeze bevond. Het leidde tot een achtervolging die eindigde op de Pinksterbloemstraat in Weert.

Toen de agenten het gestolen voertuig op de snelweg zagen rijden, probeerden ze de bestuurder tot stoppen te dwingen. Maar de bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken waarbij hij verschillende wegen aflegde om te ontsnappen aan de politie. Zo ontstond er een achtervolging door de wijk Boshoven. Het zorgde ervoor dat veel mensen werden ontwaakt uit hun slaap.

De wilde achtervolging kwam tot een einde toen de verdachte uiteindelijk de Pinksterbloemstraat in Weert inreed en tot stilstand werd gedwongen. De politie wist de verdachte te overmeesteren en in hechtenis te nemen. De verdachte, een 38-jarige man uit Leeuwarden, werd gearresteerd op verdenking van heling.

Het gestolen voertuig, dat op 18 augustus in Oss was ontvreemd, werd ook in beslag genomen door de politie voor verder onderzoek. Het is de bedoeling dat het voertuig later aan de rechtmatige eigenaar wordt teruggegeven, zo laat een woordvoerster van de politie Brabant-Oost vandaag weten.

De verdachte verblijft momenteel in hechtenis, waar hij zal worden verhoord in verband met zijn betrokkenheid bij de diefstal en heling.

Bekijk een ingestuurde video van de achtervolging: https://youtube.com/shorts/nel3-4FMI-s


Dit bericht is tot stand gekomen dankzij tips van WdG-bezoekers. Zie jij ook iets opmerkelijks? Laat het WdG weten via de gratis app of het contactformulier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie