Politie maakt einde aan avontuur van schaapskudde in wijk Graswinkel

Bèêè! Werd er veelvuldig geblaat op de Blatenkempweg vandaag. De schapen die eerder vandaag nog ordentelijk binnen de afscheiding stonden te grazen waren ontsnapt.

Verleid door het sappige gras van de aangrenzende wijk Graswinkel, besloten de schapen de omheining te trotseren en hun weg te vinden naar de wijk en Maaseikerweg. Al snel werd de politie op de hoogte gebracht en men ging op pad om de situatie onder controle te krijgen.

Afsluiting met politievoertuigen

Om te voorkomen dat de schapen een onveilige ontmoeting zouden hebben met het verkeer op de Maaseikerweg, werd de Blatenkempweg afgesloten met politievoertuigen. Zowel politieagenten als behulpzame omstanders werden ingeschakeld om de eigenzinnige schapen onder controle te houden.

Schaapsherder

Gelukkig verscheen er snel een ervaren schaapsherder op het toneel, vergezeld door zijn trouwe viervoeter. Met kalmte en vastberadenheid slaagde de herder erin om de schapen weer binnen de omheining te krijgen, waarbij zijn hond hielp bij het sturen van de kudde.

Herstellen van omheining

Na het herstellen van de omheining met de hulp van de politie, keerde de rust uiteindelijk terug naar de Blatenkempweg. De schapen leken onverstoord door hun avontuur en gingen vrolijk door met grazen langs het spoor, waar ze opnieuw hun vredige bestaan hervatten.

De gebeurtenis zorgde voor de nodige opwinding en een glimlach op het gezicht van de buurtbewoners en voorbijgangers, die getuige waren van dit onverwachte schapenavontuur.

Bekijk een video: https://youtu.be/upPplKZYWpo


Dit bericht kwam tot stand dankzij een tip van een WdG lezer. Zie je ook iets opmerkelijks? Laat het weten via het contactformulier via de website of app.