Armoede in Midden-Limburg is niet meer een verborgen probleem

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (AntonMatyukha)

Het is een treurig gegeven, maar op 17 oktober aanstaande is de wereldwijde Dag van de Armoede. Op die dag wordt er wereldwijd stilgestaan bij de toenemende armoede, zo ook in Nederland.

In Nederland wordt in de Week van de Armoede, van 9 t/m 13 oktober, bij de groeiende financiële ongelijkheid stilgestaan. Armoede bestaat in verschillende vormen, zoals menstruatiearmoede, energiearmoede, vervoersarmoede of kledingarmoede. Steeds meer mensen kunnen de basale levensbehoeften niet meer betalen omdat de kosten te zeer stijgen en zijn gestegen, terwijl het loon of de uitkering nauwelijks stijgt. Het is misschien een kwartje erbij, maar er gaat dan wel weer bij het boodschappen doen een euro vanaf. Meer dan één miljoen Nederlanders leven in armoede en kunnen niet sociaal, cultureel, sportief of maatschappelijk meedoen. De meeste basale zaken, zoals naar de kapper gaan of naar een feestje zijn onbetaalbaar. 

Bijeenkomst op Internationale Armoededag

Lokaal FNV Midden-Limburg sluit zich aan bij de Internationale Armoededag en organiseert op die dag een bijeenkomst over het onderwerp, voor zowel leden als niet-leden.

Tijdens deze bijeenkomst zal de FNV-documentaire ‘Over Leven’, die ongeveer 30 minuten duurt, worden vertoond. ‘Over Leven’ is een buitengewone documentaire over de passie en dromen van de werkende klasse in ons land. Stap in de levens van acht gewone mensen en ontdek hun unieke verhalen, rechtstreeks vanaf hun alledaagse werkplekken. Met onvoorwaardelijke liefde voor hun vak, maar gehinderd door slechte werkomstandigheden en ontoereikende lonen. Daarna is er een presentatie over de feiten met betrekking tot armoede en de FNV-standpunten daarover, met daarna nog genoeg tijd en ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en kennis.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 17 oktober 2023
  • Locatie: Regionaal Vakbondshuis, Schepenlaan 6 in Weert
  • Aanvang: zaal open om 19.00 uur, programma start om 19.30 uur
  • Verwachte eindtijd: 21.30 uur (uiterlijk 22.00 uur sluit de zaal)
  • Aanmelden via [email protected] of [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie