Bibliocenter zoekt vrijwilligers voor cursus ‘Voor jou en je kind!’

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pexels

Kinderen die opgroeien in taalarme gezinnen lopen een groter risico om laaggeletterde volwassenen te worden. De rol van ouders in de taalontwikkeling van hun kinderen is van onschatbare waarde. Voor sommige ouders kan het echter een uitdaging zijn om hun kinderen hierin te ondersteunen. Bibliocenter heeft daarom de cursus ‘Voor jou en je kind!’ om ouders van peuters en kleuters te helpen bij het stimuleren van de taalontwikkeling, en zoekt enthousiaste vrijwilligers om deze cursus te begeleiden.

Als vrijwilliger geef je de cursus aan een kleine groep ouders die laaggeletterd zijn of lage taalvaardigheid hebben. Tijdens de bijeenkomsten leren ouders hoe ze de taalvaardigheid van hun kinderen kunnen bevorderen, bijvoorbeeld door middel van taalspelletjes, vragen stellen en voorlezen. Tegelijkertijd krijgen de ouders de kans om hun eigen taalvaardigheid te verbeteren.

Vrijwilligers gezocht

Bibliocenter is op zoek naar vrijwilligers om deze waardevolle cursus te begeleiden. De cursusgroepen bestaan uit ouders met kinderen van 2 tot 5 jaar en themaboekjes met titels zoals ‘Dieren,’ ‘Feest,’ en ‘Knutselen’ worden gebruikt als lesmateriaal. 

Bibliocenter organiseert deze cursus in samenwerking met Punt Welzijn. In nauwe samenwerking met een professionele begeleider, verzorgen vrijwilligers sessies op basis van geselecteerde modules, met een maximale duur van 1,5 uur per sessie. De bijeenkomsten vinden plaats op basisscholen. De vrijwilligers begeleiden ouders op een coachende manier door hen te adviseren, te motiveren en te stimuleren. Voorafgaand aan de cursus ontvangen vrijwilligers een korte training om de cursus ‘Voor jou en je Kind!’ aan ouders te kunnen geven.

Aanmelden

Heb je interesse in dit waardevolle initiatief en wil je graag bijdragen aan de taalontwikkeling van kinderen in Weert? Neem dan contact op met Toos Jenniskens van Bibliocenter, via e-mail op [email protected] of bel naar 06-36126111.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie