Bijzondere expositie over Euromunten en Koningszegel Willem-Alexander in Paterskerk

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via RVD

Op 30 april 2013 werd prins Willem-Alexander gekroond tot koning van Nederland. Twee Weertenaren speelden een prominente rol in de totstandkoming van het ontwerp van de postzegel en de keuze van de uiteindelijk euromunt met daarop de beeltenis van de koning. Op zaterdag 9 september vindt in de Paterskerk in Weert een unieke expositie plaats die de bezoeker meeneemt in deze ontwerpen en keuzes.

De expositie laat diverse voorontwerpen zien van kunstenaar Job Smeets van de koningspostzegel (2013). Daarnaast is het originele Studio Job ontwerp van de postzegel te bewonderen. Staatssecretaris Frans Weekers maakte de uiteindelijke keuze voor het ontwerp van de euromunt (2014) met daarop de beeltenis van koning Willem-Alexander, een ontwerp van kunstenaar Erwin Olaf. Bezoekers kunnen foto’s en de eerste munt zien die Weekers sloeg, evenals andere munten die hij heeft uitgebracht tijdens zijn ambtsperiode. 

De expositie is alleen geopend tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 9 september 2023, van 12.00 tot 17.00 uur in de Paterskerk aan de Biest 43 Weert. De toegang is gratis.

“We zijn enorm trots om deze kleine maar bijzondere expositie te kunnen presenteren. Het is een eerbetoon aan twee mannen uit Weert die elk op hun eigen manier een stempel hebben gedrukt op het Nederlandse culturele en financiële erfgoed”.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie