‘Club Extra’ gaat weer van start

Foto via Pexels

Voor kinderen van 7 t/m 13 jaar is het weer mogelijk om zich aan te melden voor ‘Club Extra’. Dit is speciaal bedoeld voor kinderen die lastig aansluiting vinden bij reguliere sport- en cultuuractiviteiten. Club Extra is een samenwerking tussen Punt Welzijn, RICK, PGZ en Stichting Choice 4 Sport. De sportlessen starten vanaf 25 oktober en de cultuurlessen vanaf 1 november. 

Club Extra

Al een aantal jaren volgen kinderen, onder speciale begeleiding, sport- en cultuuractiviteiten met Club Extra. ‘Extra’ verwijst naar de extra aandacht voor kinderen die gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke of zintuiglijke beperking.

De kinderen kunnen ook dit schooljaar weer een keuze maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten (tekenen, schilderen, toneel, muziek en dans). Bij de activiteiten zijn minimaal twee professionals aanwezig die voor een veilige omgeving zorgen. In een klein groepje van maximaal acht kinderen, met heel veel persoonlijke begeleiding, beleven de kinderen plezier aan sport of cultuur. Deelname aan de activiteiten zorgt voor groei bij de kinderen.

Praktische informatie

De sportactiviteiten starten vanaf 25 oktober en vinden iedere woensdag plaats van 16.00 tot 17.00 uur. Locatie is Sportzaal KEC, Beatrixlaan 3b in Weert.

De cultuuractiviteiten starten vanaf 1 november en vinden iedere woensdag plaats van 13.30 tot 14.30 uur. Locatie is Sportzaal KEC, Beatrixlaan 3b in Weert.

Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen zich aanmelden. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Vóór deelname aan de eerste activiteit vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats. 

Aanmelden en contactpersonen

Bij vragen of om aan te melden, kan contact opgenomen worden met Punt Welzijn (sport) of RICK (cultuur). 

Contactpersoon Punt Welzijn (sport): Jenny Smeets
Telefoon: 06-27464443
Email: [email protected] 
Website: www.puntwelzijn.nl/activiteiten/clubextra

Contactpersoon RICK (cultuur): Johannie van Tuel 
Telefoon: 0495-533954
Email: [email protected]
Website: www.rickraakt.nl/clubextra