Creatief spektakel Weerters Echte onder de Boshoverbrug

Update – Bereid je voor op een onvergetelijk weekend vol kunst, muziek en creativiteit. Op 8, 9 en 10 september 2023 strijken 30 graffiti-artiesten vanuit heel Nederland en België neer in Weert om hun meesterwerken live te demonstreren. Met de betoverende klanken van dj Seepman en dj Serum, en op zondag om 14.30 uur een uniek optreden van de veelzijdige artiest Teun van Laake, wordt dit weekend een cultureel hoogtepunt onder de Weertse Boshoverbrug.

Levendig canvas

Het gebied rondom de Boshoverbrug wordt omgetoverd tot een levendig canvas waarop tientallen graffiti-artiesten vrij kunnen creëren. Verwacht prachtig weer, een geweldige sfeer en goede muziek om je zintuigen te prikkelen. Het wordt een kunstzinnig festijn dat je niet wilt missen!

Heb je altijd al willen leren breakdancen of graffiti willen spuiten? Op zondag krijg je de kans. Schrijf je in voor een workshop en leer de kneepjes van het vak. Wie weet sta jij straks te schitteren met een headspin en ga je naar huis met je eigen graffiti-kunstwerk.

Aftrap met expositie

Om het weekend goed af te trappen, vindt er op vrijdag 8 september een expositie plaats van enkele getalenteerde artiesten. De expositie vindt plaats op de Beekstraat 54 in Weert (Cwartier in de zijgang) en opent om 19.00 uur, met inloop vanaf 18.00 uur. Jong en oud, groot en klein – iedereen is welkom om te genieten van een pre-party, een praatje te maken en de prachtige kunstwerken van de artiesten te bewonderen.

Weerters Echte

Weerters Echte vindt plaats op 9 en 10 september van 10.00 tot 20.00 uur onder de Boshoverbrug. Dit wordt een evenement vol inspiratie en creativiteit dat je niet wilt missen. Zorg ervoor dat je de data noteert in je agenda en bereid je voor op een weekend vol artistieke verrassingen.

Ga voor meer informatie en updates over Weerters Echte 2023 naar social media. Weerters Echte wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Weert.

Update donderdag 7 september 13.35 uur – Vanwege de voorspelde hoge temperaturen van het komend weekend heeft de organisatie besloten de randprogrammering te annuleren. De livemuziek en diverse workshops zullen niet doorgaan. Wel zullen de kunstenaars aanwezig zijn en zal hun werk dus ook te bewonderen zijn.