Expositie ‘Global Village’ van Joël Lammeretz brengt dorpsleven en globalisering samen

Plaats een reactie

Afgelopen zaterdag 9 en zondag 10 september was er een expositie van Joël Lammeretz in de SooS. Onder de titel ‘Global Village’ nam Lammeretz bezoekers mee op een kleurrijke reis door de effecten van globalisering op het dorpsleven, geïnspireerd door zijn persoonlijke ervaringen en diepgewortelde herinneringen aan zijn geboortedorp Tungelroy.

De expositie ‘Global Village’ onderscheidde zich door het slimme gebruik van contrast. Lammeretz presenteerde telkens twee schilderijen die tegenover elkaar stonden. Eén schilderij bekeek het dorpsleven vanuit het perspectief van een inwoner, terwijl het andere schilderij hetzelfde dorp vanuit een extern perspectief belichtte. Lammeretz gebruikte een variatie aan materialen, variërend van olieverf tot mixed media, en bracht verschillende stijlen samen, van abstract tot surrealistisch, om zijn boodschap over te brengen.

Joël Lammeretz werkt als Junior Curator in het Limburgs Museum. Daarnaast maakt hij in zijn vrije tijd kunst. Benieuwd geworden? Zie www.joellammeretz.me.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie