Geert Gabriëls op kandidatenlijst Tweede Kamerverkiezingen

Algemeen Politiek Weert 5 reacties 1 min. leestijd

Geert Gabriëls uit Weert staat op de concept-kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen, waarbij hij de vijftiende positie inneemt.

Gisteren bracht GroenLinks-PvdA vol trots hun gezamenlijke conceptkandidatenlijst voor deze verkiezingen naar buiten. Hierop worden bewust zowel ervaren krachten als nieuwe gezichten samengebracht.

Geert, een geboren en getogen Weertenaar, voltooide zijn studie Aardwetenschappen in Utrecht. Na zijn studie werkte hij als docent Aardrijkskunde op de Vrijeschool in Maastricht en als docent Fysische Geografie aan de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg. In 2010 betrad Geert de lokale politiek uit nieuwsgierigheid en een diepe betrokkenheid bij zijn omgeving. Zijn politieke loopbaan omvatte een raadslidmaatschap en wethouderschap, en van 2021 tot 2023 bekleedde hij de functie van gedeputeerde voor natuur- en stikstofbeheer in de provincie Limburg.

Naast zijn politieke carrière is Geert getrouwd met Roy en is hij een enthousiaste schaker. Hij bewondert de pracht van het leven om zich heen en heeft de vastberadenheid om zijn praktische kennis in te zetten om de leefomgeving zowel voor mens als natuur gezonder te maken. Geert wil naar Den Haag om de natuur een krachtige stem te geven, vanuit zijn diepgewortelde overtuiging en niet omdat het simpelweg een verplichting is.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties