Herfstwandeling in Stramproy

Algemeen Dorpen Stramproy Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto via Pixabay

De herfstwandeltocht in Stramproy komt er aan. De goed verzorgde wandeltocht wordt al voor de ruim 30ste keer georganiseerd. Wandelliefhebbers worden uitgenodigd uit om deel te nemen aan een betoverende verkenning van de natuurlijke pracht van Stramproy en omgeving.

Er zijn vier mooie tochten uitgezet. Het vertrekpunt voor deze prachtige tocht is ’t Heijer Heufke, gelegen aan Lochtstraat 8a in Stramproy. De deelnemers hebben de keuze uit vier verschillende routes, variërend in lengte: ongeveer 10, 15, 20 en 25 kilometer.

Voor degenen die de langere afstanden van 20 en 25 kilometer willen afleggen, begint het avontuur tussen 7.30 uur en 10.30 uur. Als je kiest voor de 8 of 15 kilometer, kun je starten tussen 7.30 uur en 14.00 uur.

De routes beloven een mix van natuurlijke schoonheid, met de 20 en 25 kilometer parcoursen die door het uitgestrekte buitengebied rondom het dorp lopen, terwijl de kortere routes zich voornamelijk aan de westkant van het dorp bevinden. Onderweg word je getrakteerd op afwisselende landschappen, van weelderige bossen en uitgestrekte akkers tot weelderige kruidenrijke weilanden en kabbelende beekjes. Vergeet niet om te kijken naar trekvogels die hier vaak uitrusten, en wie weet kom je zelfs sporen van reeën of bevers tegen.

De wandelaars op de 20 en 25 kilometer routes hebben het geluk om te kunnen genieten van twee rustpunten. De eerste halte is te vinden bij Agro Wolters aan de Ellerweg. Bij de tweede rustplaats, Muysers, die ook toegankelijk is voor wandelaars van de 10 en 15 kilometer routes, kun je genieten van de heerlijke traditionele pannenkoeken die hier jaarlijks worden gebakken.

Om de start soepel te laten verlopen, wordt de voorkeur gegeven aan voorafgaande digitale inschrijving, die mogelijk is tot uiterlijk zaterdag 7 oktober, 18.00 uur, via de website www.wandeltocht-stramproy.nl. Deelnemers ontvangen per e-mail een inschrijfbewijs dat bij de start moet worden getoond. Inschrijven is ook ter plaatse mogelijk bij ’t Heijer Heufke. Het inschrijfgeld bedraagt €4,-, maar leden van KWBN/ WSVL betalen slechts €3,- op vertoon van hun lidmaatschapsbewijs.

Update: De datum voor deze herfstwandeltocht is zondag 8 oktober 2023.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie