Aan de slag met jullie eigen vaandel bij RICK

Weert heeft een rijk verenigingsleven met een interessante vaandeltraditie. Museum W roept alle soorten verenigingen en groepen in Weert op om een (nieuw) vaandel te maken waarmee zij zichzelf kunnen laten zien. Heb je creatieve inspiratie of praktische hulp nodig? Kom dan in november naar de vaandelateliers bij RICK. 

Bij het maken van de vaandel mag alles: borduren, schilderen, naaien, knippen en plakken. Het enige waar het vaandel aan moet voldoen is dat deze op een standaard gedragen wordt. Weet je niet waar je moet beginnen? Heb je nog geen (creatief) idee? Geen zorgen! Tijdens de vaandelateliers van RICK word je op weg geholpen in het ontwerpen en maken van je vaandel. Heb je wel al ideeën, maar zoek je nog naar een goede vorm, de juiste techniek of beste materialen? Ook dan kunnen de vakdocenten van RICK je verder helpen. 

Praktische informatie

 • Deelname aan de vaandelateliers is gratis. 
 • Je kunt één of meerdere bijeenkomsten volgen en ontvangt dan ondersteuning in het ontwerp- en/of maakproces. 
 • Kom met maximaal 4 afgevaardigden per groep of vereniging. 
 • Er is plek voor maximaal 20 personen per bijeenkomst. Vol=vol. 
 • Reserveer jouw/jullie plek(ken) via [email protected]
 • Neem bij het maakproces stoffen en materialen mee die jullie willen gebruiken om het ontwerp te realiseren. 

De vaandelateliers vinden plaats op de volgende dagen en tijden: 

 • Woensdag 8 november van 15.00 tot 17.00 uur (ontwerpen)
 • Zaterdag 11 november van 10.00 tot 12.00 uur (ontwerpen)
 • Woensdag 22 november van 15.00 tot 17.00 uur (maken)
 • Zaterdag 25 november van 10.00 tot 12.00 uur (maken)
 • Woensdag 13 december van 15.00 tot 17.00 uur (maken)
 • Zaterdag 16 december van 10.00 tot 12.00 uur (maken)

Geef in je e-mail aan op welke dag(en) je/jullie wil(len) komen. 

Over het vaandelproject

Van 23 maart tot en met 6 april 2024 wordt in de Paterskerk in Weert een grootschalige gratis vaandeltentoonstelling georganiseerd, waar alle nieuwe vaandels twee weken lang worden geëxposeerd. Als hoogtepunt van het project, en ter afsluiting van de tentoonstelling, wordt tijdens de landelijke Museumweek op zondag 7 april een vaandeloptocht gehouden door de binnenstad van Weert. Meer informatie over het vaandelproject vind je op www.museumw.nl