Collectieverkoop bij Eynderhoof

Plaats een reactie
Archieffoto

Nederweert-Eind – Zelfs op de laatste openingszondag van het seizoen 2023 weet het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof nog eens goed uit te pakken. Tal van voorwerpen die in de collectie van het museum overtallig zijn zullen in de mooie Gaffel via tafelverkoop over de toonbank gaan. De meeste artikelen zijn geprijsd, maar misschien helpt een redelijk bod ook wel om de nieuwe eigenaar van deze te worden.

Oude gereedschappen, bakkerijspullen, een beperkt aantal oude boeken, naslagwerken, schilderijen en oude snuisterijen of inboedel worden aangeboden en voor de liefhebber zitten er zeker hele mooie en unieke exemplaren tussen. Zo van het museum in de eigen woonkamer – hoe bijzonder is dat?

Na deze zondag zal het museum zeker niet in winterslaap gaan. Dan begint voor een groot deel van de vele vrijwilligers de renovatie en het onderhoud van gebouwen en werktuigen, zal er doorgebouwd worden aan het unieke project ‘Klussekerneel’ en verdient een enkele deur of schutting zeker weer een verfje. Sommige ambachten gebruiken de komende maanden ook voor bijscholing of de overdracht van vakmanschap op nieuwkomers. Ze maken zich op voor het nieuwe seizoen zodat ze vanaf april 2024 weer duizenden bezoekers in het unieke openluchtmuseum mogen verwelkomen.

Eynderpieckfesteyn

16 en 17 december verkeert het museum bovendien in de wonderlijke sferen van Eynderpieck. Een voor het zuiden bijzondere activiteit waarbij vele figuranten de bezoekers trakteren op een mooie aanloop richting kerst. De voorbereidingen starten direct na de sluitingszondag. Dat is ook nodig om het museumterrein om te toveren.

De ruim 400 vrijwilligers mogen terugblikken op weer een heel mooi seizoen. Duizenden bezoekers wisten het Limburgs Openluchtmuseum te vinden en daar zijn de Eynderhoveniers bijzonder mee in hun nopjes: daar doen ze het per slot van rekening ook voor.

Zondag zijn alle ambachten in bedrijf en belooft het weer een mooie dag te worden voor het hele gezin. Voor wie minder actief wil zijn of zichzelf tussendoor een momentje van rust gunt is er vlaai uit eigen bakhuis en iets lekkers te drinken op het terras of in de herberg. Voor de muziek zorgt Fer Hendrix op accordeon.

Meer informatie over het programma of de verdere mogelijkheden op Eynderhoof is te vinden op de website www.eynderhoof.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie