Getuigen gezocht van diefstal bijenkasten

Foto via Facebook

Een 86-jarige imker uit Nederweert trof afgelopen woensdag een grote leegte aan op de plek waar voorheen vijftien bijenkasten stonden. Zijn duizenden bijen waren met kasten en al gestolen.

Imker in hart en nieren

Al sinds zijn 6e is Harrie Feijen bezig met bijen – een imker in hart en nieren. Bij Fruithal Princen bood hij zijn bijen onderdak, in vijftien kasten van twee verdiepingen. Die kasten zijn in de nacht van 23 op 24 of 24 op 25 oktober gestolen. Dat meldt zijn dochter via Facebook.

Waarschijnlijk zijn de dieven via de Begijnenpeelweg, Trumpertsteeg of Trumpertweg gekomen, hebben ze de draad doorgeknipt bij de appelboomgaard en zijn ze zo naar de bijenhal gelopen. Daar hebben ze de vijftien kasten van twee hoog meegenomen.

Getuigen gezocht

De familie van de getroffen imker vraagt getuigen of omwonenden met camerabeelden zich te melden. Hoewel de bijenhal niet direct te zien was vanaf de straat zou het kunnen dat buurtbewoners toch iets gezien of vastgelegd hebben dat kan bijdragen aan het onderzoek naar de gestolen bijenkasten.