Nachtelijke afsluiting A2 tussen Grathem en Weert-Noord

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de A2. Hierdoor is de A2 tussen oprit (41) Grathem en afrit (38) Weert-Noord in de richting van Eindhoven afgesloten van vrijdag 6 oktober 2023 21.00 tot zaterdag 7 oktober 09.00 uur.

In verband met de werkzaamheden zijn tussenliggende op- en afritten eveneens afgesloten alsmede de parkeergelegenheid Meiberg aan de A2 richting Eindhoven. Weggebruikers dienen hierdoor rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Afsluiting A2

Van vrijdag 6 oktober 2023 van 21.00 tot zaterdag 7 oktober 09.00 uur is de A2 dicht tussen oprit (41) Grathem en afrit (38) Weert-Noord in de richting van Eindhoven:

  • oprit (41) Grathem
  • op- en afrit (40) Kelpen-Oler
  • parkeergelegenheid/verzorgingsplaats Meiberg met aangrenzend tankstation (BP)
  • op- en afrit (39) Nederweert
  • afrit (38) Weert-Noord

Omleidingsroutes A2

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Regulier onderhoud

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft regulier onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben, zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen maaiwerkzaamheden, snoeiwerkzaamheden, asfalt reinigen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook jij kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én jezelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie over afsluitingen A2

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.