Leerlingen Brede School Moesel ontbijten bij de burgemeester

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Een aantal leerlingen van Brede School Moesel had vandaag de eer om samen met de burgemeester van Weert te ontbijten. Vanuit Moesel liepen de leerlingen en leerkrachten naar het stadhuis van Weert, waar medewerkers van de gemeente Weert zich inspanden om een heerlijk en uitgebreid ontbijt te serveren.

Nadat de leerlingen hun plaats hadden ingenomen, begroette de burgemeester hen hartelijk en gaf hij het startschot voor het Burgemeestersontbijt.

De leerlingen genoten van onder andere vers brood, fruit, yoghurt en snoeptomaatjes. Toen het ontbijt grotendeels was genuttigd, verplaatsten de leerlingen zich naar de raadszaal, waar ze de burgemeester allerlei vragen konden stellen. Burgemeester Vlecken beantwoordde al hun vragen.

In de raadszaal stelden de leerlingen vragen zoals de leeftijd van de burgemeester, of hij ooit de koning en koningin had ontmoet, en zelfs of hij ambities had om plaats te nemen in de Tweede Kamer. De burgemeester gaf echter aan dat dit laatste niet echt zijn wens was. Hij geloofde dat hij als burgemeester van Weert veel meer kon betekenen voor de stad.

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij staan het welzijn en de gezondheid van alle Nederlandse kinderen bovenaan het verlanglijstje. Het is namelijk een feit dat veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aandacht hiervoor blijft belangrijk, zo vindt ook de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie