Snoeiwerkzaamheden monumentale beuken Kazernelaan

1 reactie

Deze week is begonnen aan de snoei van de monumentale beuken in de Kazernelaan. De bovenste meters van de kronen van een aantal beuken moet ook worden verwijderd, omdat deze zijn aangetast door topsterfte. De snoeiwerkzaamheden nemen zo’n 2 weken in beslag. Er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden.

Bovenste delen van de boom sterven af

Bij topsterfte sterven de bovenste delen van bomen af. Dit is een natuurlijk proces dat optreedt om verschillende redenen, waaronder ziekte, ouderdom en milieu-invloeden. Vanaf de grond is dit vaak moeilijk te zien, maar vanuit hoogwerkers is deze aandoening duidelijk zichtbaar. Om de veiligheid te waarborgen, is besloten om proactieve maatregelen te nemen en de bomen dus te snoeien.

Zorgen voor veiligheid en langere levensduur

Het snoeiproces is zorgvuldig gepland en wordt uitgevoerd door gecertificeerde professionals. Het team vermindert de kronen van de aangetaste monumentale beuken tot het levende hout. Dit zorgt voor een betere stabiliteit en vitaliteit van de bomen. De levensduur van de beuken wordt hiermee verlengd. Het snoeien verbetert daarnaast de veiligheid, omdat zwakke takken en dood hout worden verwijderd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie