Lichtprocessie op Moesel: een vleugje Lourdes in Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Lichtprocessie Moesel

De bekende lichtprocessie in Lourdes, waar pelgrims ’s avonds met brandende kaarsen lopen, is een adembenemend schouwspel. In Weert wordt ook een lichtprocessie gehouden, met als eindbestemming de Lourdesgrot in de Moeselkapel. Hoewel het niet zo grootschalig is als de processie in Lourdes, zijn alle deelnemers het erover eens dat het een buitengewoon sfeervol evenement is.

Op woensdag 11 oktober 2023 vindt de lichtprocessie opnieuw plaats, waarbij alle parochies van het dekenaat zijn uitgenodigd om deel te nemen. Om 19.00 uur verzamelt men zich bij de Moeselkerk, waar ze om 19.30 uur vertrekken. Iedereen ontvangt een kaarsje, en in het duister van de vroege avond lopen ze van de kerk naar de Moeselkapel als onderdeel van de lichtprocessie. Bij de kapel sluiten ze de processie af met een lied, een gebed en een plechtige zegen. Na afloop bieden het kerkbestuur van St. Jozef en de Mariabroederschap van Weert de deelnemers koffie of thee aan, samen met een plakje cake in het zaaltje van de Moeselkerk.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen, jong en oud. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de Moeselkerk, waar ze na afloop weer terugkeren. Hoe meer deelnemers, des te indrukwekkender en sfeervoller zal de lichtprocessie zijn!

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie